Jahňacie mäso
Cviklové halušky s jahňacím mäsom
Autor receptu: valina
Výborné jedlo s chuťou jemného jahňacieho mäska.
4 porcie |
60 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Halušky: Najskôr si uvaríme cviklu. Vychladenú nastrúhame do múky, pridáme soľ, vajíčko a minerálku podľa hustoty cesta. Halušky hádžeme do vriacej slanej vody, varíme až kým nevyplávajú na povrch. Scedíme a premyjeme.
- Mäso: Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu spolu s nastrúhaným zázvorom a cesnakom. Potom pridáme nakrájané osolené a okorenené mäso, oprážame, aby sa zatiahlo. Zalejeme vodou a dusíme. Po 15 minútach pridáme mletú papriku a dusíme do mäkka. Nakoniec odstavíme, pridáme kocku masla a majoránku.
- Halušky podávame s uduseným mäskom a posypeme pažítkou.