Jahňacie mäso

Cviklové halušky s jahňacím mäsom

Autor receptu: valina

Výborné jedlo s chuťou jemného jahňacieho mäska.

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Halušky: Najskôr si uvaríme cviklu. Vychladenú nastrúhame do múky, pridáme soľ, vajíčko a minerálku podľa hustoty cesta. Halušky hádžeme do vriacej slanej vody, varíme až kým nevyplávajú na povrch. Scedíme a premyjeme.
  2. Mäso: Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu spolu s nastrúhaným zázvorom a cesnakom. Potom pridáme nakrájané osolené a okorenené mäso, oprážame, aby sa zatiahlo. Zalejeme vodou a dusíme. Po 15 minútach pridáme mletú papriku a dusíme do mäkka. Nakoniec odstavíme, pridáme kocku masla a majoránku.
  3. Halušky podávame s uduseným mäskom a posypeme pažítkou.