Cuketová polievka

Cuketová polievka s červenou šošovicou

Autor receptu: mitzy

Sýta, zdravá, chuťovo výborná cuketová polievka zahustená zemiakom a červenou šošovicou.

4
porcie
5 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cuketu a zemiaky umyjeme, očistíme a pokrájame. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Na masle osmažíme cibuľu s cesnakom na červenej paprike. Pridáme cuketu, zemiaky a zalejeme litrom vody. Osolíme a varíme. Po desiatich minútach pridáme červenú šošovicu a varíme ďalej. O ďalších desať minút pridáme bazalku a petržlenovú vňať. Varíme ešte päť až desať minút. Polievku odstavíme, zmixujeme ponorným mixérom a podávame pokvapkanú citrónovou šťavou. Citrónom ma inšpirovala @Cesminaz. Hodí sa skvelo práve ku takejto polievke. Prajem dobrú chuť a slnko do dňa.