Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Čokoládový dezert s tvarohovým krémom a broskyňou

Iveta Papcunová
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 17. apríla 2018
Čokoládový dezert s tvarohovým krémom a broskyňou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

1 pohár (sterilizované)
200 g
1 ks
 (na dochutenie tvarohu)
štipka
2 ks
2 PL
1 KL
50 ml
1 Pl (preosiate)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr predhrejeme rúru. Z vajec, múky, oleja, kakaa, vanilky, cukru a prášku do pečiva upečieme tenké piškótové cesto. Z neho vykrojíme kolieska s priemerom 7 cm.

  2. 2

    Tvaroh vymiešame s vanilkou, citrónovou kôrou, so sladidlom a štipkou mletého kardamómu. Broskyne necháme odkvapkať na sitku. Do jamky dáme tvarohový krém a položíme na vykrojené kolieska z piškótového cesta.

  3. 3

    Broskyne polejeme roztopenou čokoládou a vrch ozdobíme drobnými kúskami nakrájaných broskýň. Poprášime jedlým zlatým práškom. Dáme vychladiť.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Včera večer som robila, dnes sme na oslave jedli. Výborné, všetkým veľmi chutil. Zlízla som veľkú pochvalu. A dobre vyzerali. Priam elegantne. Spravila som len malú zmenu a myslím, že pozitívnu. Miesto tvarohu som použila mascarpone a pridala som javorový sirup. (Kardamón som vynechala, lebo ho neznášam a teda ani nedržím doma.)

Pridaj komentár k receptu: