Makový cheesecake s polevou z kyslej smotany
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| Náplň: | |
| 500 g |
|
| 400 g (Philadelphia) |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 150 g |
|
| 3 ks |
|
| z 1 citróna |
|
| Poleva: | |
| 400 g |
|
| 4 PL |
|
| 4 plátky |
|
| z 1/2 citróna |
|
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 24 cm, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie (najlepšie aj na boky).
- 2
Pripravíme náplň. Zmiešame mascarpone, creame cheese (smotanový syr), mak, cukor, vajcia a citrónovú kôru. Vylejeme na sušienky a pečieme cca hodinu na 150 °C. Po dopečení sa stred ešte môže triasť. Ale ten čas si odsledujte podľa svojej rúry, nesmie začať hnednúť z vrchu. Po upečení nechávame cheesecake chladnúť v rúre cez noc s pootvorenými dvierkami. Potom šup do chladničky a cca po 4 hodinách môžeme robiť polevu.
- 3
Dáme napučať želatínu do vody. V druhej miske zmiešame cukor so smotanou a citrónovou šťavou. Potom želatínu zahrejeme, aby sa roztopila (zohriať ju môžete nad parou). Pridáme k nej 2 lyžice smotany, zamiešame a vylejeme k zvyšnej smotane. Tú poriadne rozmiešame a nalejeme na cheesecake a dáme zatuhnúť opäť do chladničky. Dozdobíme podľa chuti a môžeme podávať.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Sú to snehové pusinky :-)