Cheesecake
Cheesecake

Makový cheesecake s polevou z kyslej smotany

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 20:56
12-16
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
100 g
Náplň:
500 g
400 g (Philadelphia)
50 g
50 g
150 g
3 ks
z 1 citróna
Poleva:
400 g
4 PL
4 plátky
z 1/2 citróna



Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 24 cm, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie (najlepšie aj na boky).

  2. 2

    Pripravíme náplň. Zmiešame mascarpone, creame cheese (smotanový syr), mak, cukor, vajcia a citrónovú kôru. Vylejeme na sušienky a pečieme cca hodinu na 150 °C. Po dopečení sa stred ešte môže triasť. Ale ten čas si odsledujte podľa svojej rúry, nesmie začať hnednúť z vrchu. Po upečení nechávame cheesecake chladnúť v rúre cez noc s pootvorenými dvierkami. Potom šup do chladničky a cca po 4 hodinách môžeme robiť polevu.

  3. 3

    Dáme napučať želatínu do vody. V druhej miske zmiešame cukor so smotanou a citrónovou šťavou. Potom želatínu zahrejeme, aby sa roztopila (zohriať ju môžete nad parou). Pridáme k nej 2 lyžice smotany, zamiešame a vylejeme k zvyšnej smotane. Tú poriadne rozmiešame a nalejeme na cheesecake a dáme zatuhnúť opäť do chladničky. Dozdobíme podľa chuti a môžeme podávať.

    Makový cheesecake s polevou z kyslej smotany - obrázok 3

Diskusia k receptu

gretka70
Vyzerá skvele,dala by som si.V našej rodine som maková jedine ja.Nechápem to. Z čoho sú tie dekorácie okolo,z polevy alebo z vyšlahaného snehu