Čínske rezance s kuracím mäsom
Foto: kristina12321
Veľmi jednoduchý a chutný recept ako z ázijského bistra :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 bal. (alebo špagety) |
|
2 ks |
|
1 ks malá |
|
1/2 ks |
|
1 zväzok |
|
200 g (shimeji, šampiňóny) |
|
3 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 cm |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
cca 150 ml |
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kúsky, dáme do misky. Pridáme lyžicu škrobu, jeden žĺtok a 1 PL sójovej omáčky. Zvyšný bielok a dve vajíčka dáme do inej misky.
- 2
Na tenké prúžky nakrájame kapustu, cibuľku a mrkvu, cesnak a zázvor na drobno. Huby používam shimeji a šampiňóny. Ak sú šampiňóny veľké, nakrájame ich na štvrtiny.
- 3
Do vriacej vody dáme variť rezance na 15 minút. Ja používam tieto, môžete ich nahradiť aj špagetami.
- 4
Do rozpáleného woku dáme trochu oleja a opečieme mäso. Keď je opečené, vyberieme ho von. Do woku dáme huby a restujeme do hneda. Opäť vyberieme a pridáme do woku olej. Vlejeme vajíčka s bielkom a urobíme omeletu, ktorú miešaním potrháme na kúsky. Pridáme trošku sójovej omáčky a uvarené nepremyté rezance. K rezancom pridáme mrkvu, kapustu a cibuľku. Opekáme spolu zhruba 5 minút.
- 5
K rezancom so zeleninou pridáme huby a mäso, pridáme 1 polievkovú lyžicu sójovej, aj ustricovej omáčky.
- 6
V menšom hrnčeku si uvaríme omáčku na poliatie rezancov. Cca 1 dl sójovej omáčky, 1 a pol PL ustricovej omáčky zriedime vodou (podľa toho, aké slané obľubujete) a povaríme 5 minút. V troške vody rozmiešame 1 PL škrobu a pridáme do omáčky pomaly podľa zhustnutia. Necháme krátko povariť, prípadne dochutíme podľa chuti.
- 7
Rezance naložíme na tanier, polejeme omáčkou a posypeme sezamom, prípadne sušenou cibuľou. DOBRÚ CHUŤ!
Tiež Čínske rezance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nepomýlila :) deci sojovej ide do omáčky, a ten zvyšok je cca na podlievanie ako som pisala v recepte.. Aj do tej mäsovej zmesj :)
Nezahustujem omáčku 3Pl škrobu.. Ten škrob ide do mäsa na začiatku pred opekaním :)