Čínske rezance

Čínske rezance s kuracím mäsom

Autor receptu: kristina12321

Veľmi jednoduchý a chutný recept ako z ázijského bistra :)

20 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na kúsky, dáme do misky. Pridáme lyžicu škrobu, jeden žĺtok a 1 PL sójovej omáčky. Zvyšný bielok a dve vajíčka dáme do inej misky.
  2. Na tenké prúžky nakrájame kapustu, cibuľku a mrkvu, cesnak a zázvor na drobno. Huby používam shimeji a šampiňóny. Ak sú šampiňóny veľké, nakrájame ich na štvrtiny.
  3. Do vriacej vody dáme variť rezance na 15 minút. Ja používam tieto, môžete ich nahradiť aj špagetami.
  4. Do rozpáleného woku dáme trochu oleja a opečieme mäso. Keď je opečené, vyberieme ho von. Do woku dáme huby a restujeme do hneda. Opäť vyberieme a pridáme do woku olej. Vlejeme vajíčka s bielkom a urobíme omeletu, ktorú miešaním potrháme na kúsky. Pridáme trošku sójovej omáčky a uvarené nepremyté rezance. K rezancom pridáme mrkvu, kapustu a cibuľku. Opekáme spolu zhruba 5 minút.
  5. K rezancom so zeleninou pridáme huby a mäso, pridáme 1 polievkovú lyžicu sójovej, aj ustricovej omáčky.
  6. V menšom hrnčeku si uvaríme omáčku na poliatie rezancov. Cca 1 dl sójovej omáčky, 1 a pol PL ustricovej omáčky zriedime vodou (podľa toho, aké slané obľubujete) a povaríme 5 minút. V troške vody rozmiešame 1 PL škrobu a pridáme do omáčky pomaly podľa zhustnutia. Necháme krátko povariť, prípadne dochutíme podľa chuti.
  7. Rezance naložíme na tanier, polejeme omáčkou a posypeme sezamom, prípadne sušenou cibuľou. DOBRÚ CHUŤ!