Čínske rezance
Čínske rezance s kuracím mäsom
Autor receptu: kristina12321
Veľmi jednoduchý a chutný recept ako z ázijského bistra :)
20 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na kúsky, dáme do misky. Pridáme lyžicu škrobu, jeden žĺtok a 1 PL sójovej omáčky. Zvyšný bielok a dve vajíčka dáme do inej misky.
- Na tenké prúžky nakrájame kapustu, cibuľku a mrkvu, cesnak a zázvor na drobno.
Huby používam shimeji a šampiňóny. Ak sú šampiňóny veľké, nakrájame ich na štvrtiny.
- Do vriacej vody dáme variť rezance na 15 minút. Ja používam tieto, môžete ich nahradiť aj špagetami.
- Do rozpáleného woku dáme trochu oleja a opečieme mäso. Keď je opečené, vyberieme ho von. Do woku dáme huby a restujeme do hneda. Opäť vyberieme a pridáme do woku olej. Vlejeme vajíčka s bielkom a urobíme omeletu, ktorú miešaním potrháme na kúsky. Pridáme trošku sójovej omáčky a uvarené nepremyté rezance. K rezancom pridáme mrkvu, kapustu a cibuľku. Opekáme spolu zhruba 5 minút.
- K rezancom so zeleninou pridáme huby a mäso, pridáme 1 polievkovú lyžicu sójovej, aj ustricovej omáčky.
- V menšom hrnčeku si uvaríme omáčku na poliatie rezancov.
Cca 1 dl sójovej omáčky, 1 a pol PL ustricovej omáčky zriedime vodou (podľa toho, aké slané obľubujete) a povaríme 5 minút. V troške vody rozmiešame 1 PL škrobu a pridáme do omáčky pomaly podľa zhustnutia. Necháme krátko povariť, prípadne dochutíme podľa chuti.
- Rezance naložíme na tanier, polejeme omáčkou a posypeme sezamom, prípadne sušenou cibuľou.
DOBRÚ CHUŤ!