Fazuľa
Čierna fazuľa s nakladanou cibuľkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Fazuľu namočíme na noc. Potom ju dáme variť do čistej vody s lyžicou olivového oleja a bobkovým listom. Po 45 minútach varenia zlejeme vodu tak, aby hladina vody bola asi centimeter pod fazuľou. Postavíme naspäť na oheň a varíme ďalších 10
minút.
- Cibuľu a papriku nakrájame nadrobno a orestujeme na
zvyšnom oleji. Pridáme štipku soli a restujeme na malom plameni do pastovitej konzistencie. Keď je paprika aj cibuľa dosť
mäkká, pridáme údenú papriku, rímsku rascu a stiahneme
z ohňa. Zmes primiešame k fazuli.
- Nakladaná cibuľa: V hrnci zohrievame vodu, ocot, soľ a cukor, kým sa cukor
nerozpustí. Nálevom zalejeme na tenké pásiky nakrájanú červenú cibuľu.
- Čiernu fazuľu servírujeme s uvarenou ryžou ochutenou kurkumou a navrch
pridáme nakladanú cibuľu.
|