Fazuľa

Čierna fazuľa s nakladanou cibuľkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Fazuľu namočíme na noc. Potom ju dáme variť do čistej vody s lyžicou olivového oleja a bobkovým listom. Po 45 minútach varenia zlejeme vodu tak, aby hladina vody bola asi centimeter pod fazuľou. Postavíme naspäť na oheň a varíme ďalších 10 minút.
  2. Cibuľu a papriku nakrájame nadrobno a orestujeme na zvyšnom oleji. Pridáme štipku soli a restujeme na malom plameni do pastovitej konzistencie. Keď je paprika aj cibuľa dosť mäkká, pridáme údenú papriku, rímsku rascu a stiahneme z ohňa. Zmes primiešame k fazuli.
  3. Nakladaná cibuľa: V hrnci zohrievame vodu, ocot, soľ a cukor, kým sa cukor nerozpustí. Nálevom zalejeme na tenké pásiky nakrájanú červenú cibuľu.
  4. Čiernu fazuľu servírujeme s uvarenou ryžou ochutenou kurkumou a navrch pridáme nakladanú cibuľu.