Cícerová polievka

Cícerová polievka s paprikou a tahini (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Cícer sa kedysi v našich kuchyniach používal častejšie ako dnes. Čo je škoda.* Je to chutná, na minerály a vitamíny (hlavne skupiny B) dosť bohatá strukovina, použiteľná na rôzne druhy jedál. A kto nepozná tahini, môže skúsiť. Možno zachutí. Ak kúpime sterilizovaný cícer, máme chutnú polievku za 20 minút hotovú.

4
porcie
10 (+ varenie cícera minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme na malé kocky narezané papriky a asi 2 minúty restujeme.
  3. Vložíme uvarený cícer, osolíme, zalejeme vodou a 10 minút na slabom ohni povaríme.
  4. Potom pridáme ľanové semienka a tahini, premiešame a ešte 5 minút spolu varíme.
  5. Podávame ozdobené stonkou rozmarínu.