Jahňací guláš
Jahňací guláš

Chutný jahňací guláš videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, dnes 07:55

Výborný obed alebo večera, ku ktorému stačí už len kúsok chleba. Tento veľmi jednoduchý a chutný guláš máme veľmi radi. Je to málo Zobraziť celý popisVýborný obed alebo večera, ku ktorému stačí už len kúsok chleba. Tento veľmi jednoduchý a chutný guláš máme veľmi radi. Je to málo prácne, vďačné jedlo, ktorého výsledok stojí zato. Dá sa jesť s chlebom alebo s ryžou a bulgurom.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

Chutný jahňací guláš (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

cca 1,3 kg (rebro alebo stehno)
5-6 ks
4-5 ks
3-4 ks
2 ks
2 strúčiky
1 PL
2-3 KL
1 KL
1 KL
1 KL
cca 1,5-2 l
2 ks
Na zahustenie:
1 ks malý




Postup

  1. 1

    V jednom hrnci dáme na troche oleja zosklovatiť nakrájanú cibuľu. Následne dáme mletú papriku, chvíľočku necháme poškvrčať a pridáme mäso. Osolíme a necháme zakryté dusiť. Mäso si samé tiež pustí svoju šťavu, ale ak treba, tak neskôr aj podlejte trochou vody. Mäso dusíme/varíme pomaličky asi do trištvrte, čiže na 75 % :-)

  2. 2

    Keď je už mäso do 3/4 uvarené, pridáme nakrájané zemiaky, papriku, paradajky a postrúhaný cesnak. Následne zalejeme vodou, tak aby jej bolo nad zemiaky. Ja som dala 1,5 litra vody. Nakoniec pridáme 2 bobkové listy, mletú rascu, celé a mleté čierne korenie, majorán a soľ podľa potreby. Ak chcete mať guláš štipľavý, tak dajte aj čili. Celé privedieme do varu a pridáme aj najemno postrúhaný zemiak. Guláš necháme pomaly variť až domäkka. Treba kontrolovať zemiaky.

  3. 3

    Guláš je chuťovo výborný a aj presne dobrý hustý od postrúhaného zemiaku. Podávame s chlebom a pokrájanou osolenou cibuľou. Ja som k nemu spravila aj cibuľovo-maslový bulgur pilav, je to spolu neskutočne dobré! Prajem dobrú chuť !

    Chutný jahňací guláš (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Chutný jahňací guláš (videorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
Áno, takýto jahňací guláš je skvelý! Robím takmer identicky a vrele odporúčam.
1x haji
haji
S radostí bych si porci tohoto guláše dala, nikdy jsem jehněčí nedělala. Recept nemá chybu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia