Chrumkavý špargľový šalát s cícerom a ovčím syrom
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 11. mája 2021
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 11. mája 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
200 g (mix farebných) |
|
100 g |
|
100 g |
|
Dresing: | |
50 ml |
|
2 vetvičky (čerstvý) |
|
z 1/2 citróna |
|
|
|
|
Postup
-
1
Špargľu očistíme, drevnaté časti odlomíme a blanšírujeme asi 2 minúty (obvaríme sprudka v horúcej vode a potom zachladíme v ľade). Špargľa si tak uchová chrumkavosť a farbu.
- 2
Všetku zeleninu a ovčí syr nakrájame, pridáme cícer, olivy a všetko spolu zľahka premiešame.
- 3
Dresing: Olivový olej, citrónovú šťavu a tymian vymixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou a korením. Takto pripraveným dresingom zalejeme šalát.
Tiež zeleninový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu