Vegetariánske chilli
Vegetariánske chilli

Chilli sin carne (chilli bez mäsa) videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 15. novembra 2021

Síce bez mäsa, ale tiež bez kompromisov na chuti! Výborné aj kotlíkové, či varené doma na sporáku.

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
4 ks
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
4 strúčiky
2 ks
3 ks farebná
2 ks
100 ml
1 konzerva
1,5 l
2 konzervy
50 g
150 g
1 bal.
1 ČL




Postup

  1. 1

    Do hlbokého hrnca/kotlíku vlej repkový olej, nechaj ho chvíľu ohriať a následne tam prihoď na kocky nakrájanú cibuľu. Jemne ju osoľ a za stáleho miešania nechaj smažiť dosklovita, cca 5 minút.

  2. 2

    Teraz prichádzajú na rad koreniny. Pridaj čierne korenie, rímsku rascu, oregano, sladkú papriku, údenú papriku a taco korenie. Pár minút takúto zmes orestuj za stáleho miešania, koreniny ožijú.

  3. 3

    Ošúp a nakrájaj cesnak, pridaj do kotlíka, rovnako aj na kocky nakrájanú mrkvu, papriky a sladké zemiaky. Zmes dôkladne premiešaj. Po minútke všetko podlej veľkým panákom dobrého bourbonu, premiešaj a pridaj lúpané paradajky. Plechovku pokojne vypláchni čistou vodou a vlej ju dnu. Prilej aj zbytok vody (alebo vývaru). Priveď do varu a za občasného premiešania var na miernom ohni minimálne hodinu a pol, alebo až kým sa chilli o polovicu nezredukuje.

  4. 4

    Zopár zemiakov popuč varechou o bok kotlíku, trošku tak jedlo zahustíš. Fazuľa a čokoláda sú posledné 2 ingrediencie, ktoré v tejto fieste chýbajú. Čokoláda dodá sýtu farbu a prehĺbi a prepojí ostatné chute. Var posledných 20 minút.

  5. 5

    Podávaj s ryžou alebo s quinoou, s kvapkou bieleho jogurtu, čerstvým koriandrom a tortilla čipsami. Prípadne ešte dotiahni štipľavosť pomocou čerstvej čili papričky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia