Chicken à la King - kuracie mäso v smotanovej omáčke
Foto: Saymona
Niečo rýchle a chutné
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájam na pásiky, osolím, okorením a sprudka opečiem na olivovom oleji. Keď je opečené, mäso vyberiem a v tom istom hrnci opražím obe cibule. Ja bielu cibuľu krájam nadrobno a červenú na pásiky, páči sa mi, keď ju vidím v omáčke.
- 2
Zeler, papriku a šampiňóny nakrájam a pridám k cibuli. Použila som Bell pepers hrubostennú papriku a všetko som poriadne opražila, pokiaľ zelenina nezmäkla.
- 3
Pokiaľ sa zelenina praží, pripravím si zálievku z vývaru, mlieka, smotany a trocha múky na zahustenie omáčky.
- 4
Keď je zelenina mäkká, zalejem ju touto "zálievkou" privediem k varu. Keď sa omáčka začne variť, pridám opečené kuracie mäso a zľahka varím ešte pár minút a pridám nasekanú petržlenovú vňať.
- 5
Dochutím soľou, korením. Dobrú chuť
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu