Cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

lenkapalenka - fotkalenkapalenka, 2. júla 2013

nerozumiem prečo niekto robí "kura na paprike" a iné "pochutiny" zo sáčkov, keď si môže spraviť normálne cestoviny s rôznymi omáčkami a trvá to len pár minút dlhšie

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

100 g
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    cestoviny si uvaríme vo vriacej osolenej vode, kým voda zovrie a cestoviny sa uvaria si pripravíme omáčku

  2. 2

    na olivovom oleji si opražíme cibuľku

    Cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    pridáme nakrájané, očistené šampiňóny, nepodlievame, šampiňóny pustia vodu, osolíme a okoreníme, vychutnávame si vôňu šampiňónov (vypneme digestor, aby sme neprišli o takúto parádnu vôňu), pridáme nadrobno nakrájaný cesnak

    Cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    ukážka ako sa zredukuje objem šampiňónov

    Cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou - obrázok 4
  5. 5

    v miske si zmiešame šľahačkovú smotanu, trošku mlieka, môžeme primiešať trošku múky na zahustenie (tentokrát som nedávala), pridáme tiež nakrájaný syr - nalejeme k šampiňónom, dosolíme a okoreníme podľa chuti

    Cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou - obrázok 5
  6. 6

    premiešame, servírujeme a papáme :-) ... dobrú chuť!

    Cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ja som to tento recept spravila s celozrnnými cestovinami, miesto klasickej smotany a mlieka som použila ryžovú smotanu a ryžové mlieko, a ešte som pridala oregano :) Ale recept vynikajúci, a hlavne rýchly :)
vyskúšala som tento skvelý recept. ostali prázdne taniere po obede a na tvárach úsmev s otázkou: "dupla nebude?"