zatvoriť
VYTLAČIŤ
Kelová polievka
Cavolo nero polievka
Autor receptu:
blissofplants
3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava
Suroviny
1 PL
olej olivový
1/4 ks
pór
2 strúčiky
cesnak
1 stonka
zeler stonkový
1
mrkva
za hrsť (aj so šupkou)
zemiaky šalátové
5-6 listov (taliansky kel)
cavolo nero
1 plechovka
cícer
2 l
voda
soľ
korenie čierne mleté
kurkuma
bylinky sušené
semienka rascové
semienka sezamové čierne
paprička chilli
Postup
Na oleji si opražíme nadrobno nakrájaný pór s cesnakom.
Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, nadrobno nakrájaný stonkový zeler, zemiaky a vodu. Varíme zhruba 20 minút.
Ochutíme, pridáme na menšie kúsky nakrájané listy cavolo nero, scedený cícer a varíme kým zemiaky a kel nezmäknú.
Podľa chuti, možno pridať chilli papričky.