Carpaccio zo žemľovej knedle a roastbeefu

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
na 130 °C

Postup

  1. Roštenku osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na olivovom oleji prudko opečieme a v rúre pečieme pri 130°C 10 až 15 minút. Po upečení vyberieme a v chladničke necháme vychladnúť.
  2. Žemle nakrájame na malé kúsky a dáme do misy. Na bravčovej masti opečieme cibuľu nakrájanú na malé kocky dozlata a pridáme mlieko, ktorým zalejeme žemle. Pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok na špičku noža, majorán, vajcia a nakrájanú petržlenovú vňať.
  3. Zmes necháme 10 minút odpočinúť, zabalíme do fólie a vo vode varíme na miernom ohni 20 – 25 minút. Uvarené knedle necháme v chladničke vychladnúť.
  4. Na panvici roztopíme maslo spolu s cibuľkou nakrájanou najemno. Pridáme kuriatka a krátko opečieme. Dochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou