Dusená zelenina

Caponata – baklažány v sladkokyslej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Baklažány nakrájame aj so šupkou na kocky a opečieme ich dozlatista na troške olivového oleja. Odložíme bokom.
  2. Stonkový zeler a mrkvu nakrájame na malé kocky, najemno nakrájame cibuľu. Na olivovom oleji opečieme cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak, mrkvu a stonkový zeler.
  3. Keď bude zelenina opečená dozlatista, pridáme paradajkový pretlak, sušené oregano, soľ, čierne korenie a vodu. Dusíme domäkka zhruba 15 minút.
  4. Pridáme opečený baklažán, sušené hrozienka, mandle, kapary a sušenú mätu. Dochutíme granátovou melasou alebo medom a ozdobíme čerstvou bazalkou. Servírujeme na opečenom krajci bieleho chleba, ktorý sme potreli extra panenským olivovým olejom.