Tuniačí burger
Burger s tuniakom
Autor receptu: redakcia
Môžete použiť aj iný druh ryby, napríklad mečiara, fantázii sa medze nekladú.* Ide len o to, aby použité suroviny do seba zapadali a vytvorili harmonickú chuť.
4 porcie |
20 (+ odležanie) minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Čerstvého tuniaka nakrájame na malé kocky
a dáme do misy. Jarné cibuľky, cibuľu
a cesnak očistíme, nasekáme najemno
a pridáme k tuniakovi. Pridáme nasekaný koriander, zemiakový škrob, smotanu a vajce. Dochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením a dôkladne premiešame. Z pripravenej zmesi vytvarujeme štyri rovnaké burgery a uložíme ich oddýchnuť do chladu.
- Medzitým pripravíme dip. Z avokád odstránime kôstku a dužinu vydlabeme zo šupky lyžicou. V miske ju roztlačíme vidličkou a pokvapkáme limetkovou šťavou. Jarnú cibuľku, paradajku a čili papričku nakrájame nadrobno a vmiešame do roztlačeného avokáda. Dochutíme soľou a korením.
- Papričky jalapeños nakrájame na kolieska, opečieme na 1 PL oleja a dáme
z panvice dole. Prilejeme zvyšný olej
a opečieme na ňom pripravené tuniačie burgery.
- Žemle rozkrojíme, rezné plochy jemne potrieme maslom a krátko opečieme. Na opečené spodky žemle rozotrieme avokádový dip a obložíme ich listami šalátu. Na ne položíme tuniačí burger, orestované jalapeños a priklopíme. Ihneď podávame.