Tuniačí burger

Burger s tuniakom

Autor receptu: redakcia

Môžete použiť aj iný druh ryby, napríklad mečiara, fantázii sa medze nekladú.* Ide len o to, aby použité suroviny do seba zapadali a vytvorili harmonickú chuť.

4
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Čerstvého tuniaka nakrájame na malé kocky a dáme do misy. Jarné cibuľky, cibuľu a cesnak očistíme, nasekáme najemno a pridáme k tuniakovi. Pridáme nasekaný koriander, zemiakový škrob, smotanu a vajce. Dochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením a dôkladne premiešame. Z pripravenej zmesi vytvarujeme štyri rovnaké burgery a uložíme ich oddýchnuť do chladu.
  2. Medzitým pripravíme dip. Z avokád odstránime kôstku a dužinu vydlabeme zo šupky lyžicou. V miske ju roztlačíme vidličkou a pokvapkáme limetkovou šťavou. Jarnú cibuľku, paradajku a čili papričku nakrájame nadrobno a vmiešame do roztlačeného avokáda. Dochutíme soľou a korením.
  3. Papričky jalapeños nakrájame na kolieska, opečieme na 1 PL oleja a dáme z panvice dole. Prilejeme zvyšný olej a opečieme na ňom pripravené tuniačie burgery.
  4. Žemle rozkrojíme, rezné plochy jemne potrieme maslom a krátko opečieme. Na opečené spodky žemle rozotrieme avokádový dip a obložíme ich listami šalátu. Na ne položíme tuniačí burger, orestované jalapeños a priklopíme. Ihneď podávame.