Bulgurový šalát

Bulgurový šalát s falafelom

Autor receptu: redakcia

Falafel sú chrumkavé vyprážané guľôčky z cícera, byliniek a korenia, ktoré si môžete pripraviť jednoducho aj doma.* Keď chcete ušetriť čas, pokojne si kúpte mrazené. Sú mierne vypražené, preto ich stačí ohriať v rúre. My sme to tak robili a chutili nám.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bulgur prepláchneme a v hrnci zalejeme vodou tak, aby hladina bola zhruba dva centimetre nad ním. Privedieme do varu a potom na veľmi miernom ohni varíme domäkka, asi 12 minút.
  2. Guľôčky falafelu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 15 minút.
  3. Uvarený bulgur rozprestrieme na misu a necháme vychladnúť.
  4. Brokolicu nakrájame na menšie kúsky. Dáme ju spolu s petržlenovou vňaťou a mätou do robota s nožmi. Všetko rozmixujeme na drobné kúsky, ktoré vmiešame do vychladnutého bulguru. Prilejeme olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a premiešame. Potom pridáme nakrájané papričky, uhorku a posypeme semienkami granátového jablka.
  5. Servírujeme s falafelom a bielym jogurtom, do ktorého môžeme kvapnúť olivový olej a citrónovú šťavu.