Ryža
Buddha miska s jackfruitom
Autor receptu: ryzasos
Preskúmajte kombináciu slaného a sladkého, doplnené o čerstvé a svieže ingrediencie. Toto jedlo pozdvihne vaše stolovanie
rastlinným kulinárskym pôžitkom.
2 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Sceďte a dôkladne opláchnite jackfruit. Potom vložte jackfruit do misky a pomocou 2 vidličiek rozdeľte vlákna jackfruitu na pásiky.
- Na panvici ohrejte olivový olej a osmahnite na ňom nakrájanú cibuľku do zlatista.
- Potom pridajte cesnak a smažte 2 minúty, kým nebude voňavý.
- Pridajte všetky zvyšné ingrediencie na omáčku a premiešajte.
- Varte ešte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne a odstavte.
- V samostatnej panvici zohrejte kvapku olivového oleja a pridajte natrhaný jackfruit. Smažte 10-15 minút.
- Potom pridajte približne 8 lyžíc BBQ omáčky a dobre premiešajte, aby omáčka obalila jackfruit.
- Nakoniec zostavte Buddha misku: pridajte šalát, uvarenú ryžu, nakrájanú červenú kapustu a opečenú kukuricu. Potom lyžicou pridajte BBQ jackfruit. Ozdobte avokádom, čerstvým koriandrom, limetkou a troškou kyslej smotany.