Krémová bryndzová polievka

Bryndzový krém s pečenou slaninkou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Očistíme a nakrájame šalotku a cesnak. osmažíme dozlatista na bravčovej masti a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme soľ, korenie a očistené zemiaky, povaríme asi 30 minút a pridáme smotanu s bryndzou.
  2. Šalotku a cesnak osmažíme dozlatista na bravčovej masti.
  3. Základ zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ, korenie a očistené zemiaky a povaríme asi 30 minút. Potom pridáme smotanu s bryndzou.
  4. Keď polievka opäť začne vrieť, stiahneme ju z ohňa a rozmixujeme na hladký krém, ktorý zjemníme kockou masla.
  5. Nakoniec na panvičke opečieme plátky kvalitnej slaniny a nakrájanú jarnú cibuľku speníme na masle, ktoré necháme ľahko prepáliť, aby získalo orieškovú chuť. Slaninkou a cibuľkou ozdobíme polievku pred podávaním.