Krémová bryndzová polievka
Bryndzový krém s pečenou slaninkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Očistíme a nakrájame šalotku a cesnak. osmažíme dozlatista na bravčovej masti a zalejeme zeleninovým
vývarom. Pridáme soľ, korenie a očistené zemiaky, povaríme asi 30 minút
a pridáme smotanu s bryndzou.
- Šalotku a cesnak osmažíme dozlatista na bravčovej masti.
- Základ zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ, korenie a očistené zemiaky a povaríme asi 30 minút. Potom pridáme smotanu s bryndzou.
- Keď polievka opäť
začne vrieť, stiahneme ju
z ohňa a rozmixujeme na
hladký krém, ktorý zjemníme kockou masla.
- Nakoniec na panvičke opečieme
plátky kvalitnej slaniny a nakrájanú
jarnú cibuľku speníme na masle,
ktoré necháme ľahko prepáliť, aby
získalo orieškovú chuť. Slaninkou
a cibuľkou ozdobíme polievku pred podávaním.
|