Brokolicová polievka
Brokolicová polievka

Brokolicovo-karfiolová polievka bezlepková fotorecept

afataga - fotkaafataga, 9. decembra 2017
Brokolicovo-karfiolová polievka bezlepková (fotorecept)
Foto: afataga

Ja som tu už viac krát vyhlásila, že nie som na polievky, ale minule som varila karfiol a bolo mi ľúto vyliať vývar, tak Zobraziť celý popisJa som tu už viac krát vyhlásila, že nie som na polievky, ale minule som varila karfiol a bolo mi ľúto vyliať vývar, tak som skúsila takúto polievku a veľmi mi chutila. Aj dnes som varila karfiol aj brokolicu na iné jedlo, tak som ju uvarila znova, lebo mne už dávno polievka tak nechutila, ako táto. Množstvá surovín sú orientačné.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1 ks
1 KL
1 KL
1 ks
1 hrnček
1 hrnček
250 ml
 (ak chcete)




Postup

  1. 1

    Do hrnca som dala rozpustiť maslo a orestovala som pokrájanú cibuľu do sklovita, zaliala troškou vývaru, nechala odpariť vodu a ešte dva krát zopakovala, na konci som pridala saturejku a chilli. Keďže už skoro zliezol sneh, mala som čerstvé bylinky, ale samozrejme môžu byť aj sušené.

    Brokolicovo-karfiolová polievka bezlepková (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som uvarenú pokrájanú zeleninu, trošku podliala a prebehla som tyčovým mixérom, pridala som tymián a chvíľku povarila. Netreba dlho, lebo zelenina je uvarená a vývar horúci.

    Brokolicovo-karfiolová polievka bezlepková (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske som rozmiešala smotanu s naberačkou vývaru, vliala do polievky. Prevarila som, ochutnala, osolila. Môže sa pridať pár kvapiek citr. šťavy.

    Brokolicovo-karfiolová polievka bezlepková (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A to je všetko, už len kontrolný pohľad na záver :-).

    Brokolicovo-karfiolová polievka bezlepková (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Karfiol miluju a brokolici přicházím na chuť. Výborná kombinace! Jen jsem nešťastná z brokolice co teď prodávají - je taková žvýkačková, není pevná, prostě dlouho uskladňovaná. Tarinka je sebevědomá jako filmová hvězda, při focení ani brvou nehne, krasavice! Letí pozdravení a pohlazení!
strucik
Odkedy obsahuje karfiol lepok? Keď si už nasilu potrebovala napísať, že bezlepková, mohla si rovno dať názov:

"Brokolicovo-karfiolová polievka bezlepková vegetariánska"

Inak slovenčina pozná karfiol, nie karfiól.

Pokiaľ ide o recept, mňa veľmi nezaujal, ak pre mňa karfiolová polievka, tak potom taká, kde je aj do čoho zahryznúť, čiže určite bez mixovania.
mitzy
Mne by chutila, ja som vyslovene polievková :) toto skúsim aj ja. Záverečná foto je ťuťulimuťuli
radost
nnnááá..a ja sa snažiť nemusím-bo ja dobre viem-čo potrebujem-hotové dostanem..tak si žije miláčik rodinný..vraví pohľad nevinný..:-)
čo je dobré-nie je zlé-v týchto sopľavých časoch horúca polievočka k stolu zve...:-)
monty469
Polievocka jednoducha ako stvorena na tento u nas uprsany cas. Posledna fotka je top :-)
jack
Chutne si navarila.A havinko ňuňu,náádherný❤
bubaya
Ani som nevedela, že už roky varím bezlepkové polievky, hehe. Už viem, čo bude na pondelok, brokolicovo-kalerábová, karfiol nemám.
mijaita
Jooo, polivky ja muzu, zvlast tyhle dobrý :-) Tak snad pristi tyden. Ted nemam z ceho varit krome kysaneho zeli. Hafik to chape, vidim to na nem! :-)
afataga
@Haji dakujeme obidve, tato brokolica bola pekna, pevna, tak neviem posudit kde je problem
@Mitzy tak skus a uvidis, ci ti bude chutit, inak sa to nedozvies :-)
@Monty469 dakujem, u nas neprsi, heč :-)
@Jack dakujem
@Bubaya no tak vidis, zas si mudrejsia :-), jasne daj kalerab, tiez bude dobra, aspon dufam
@Mijaita ved kto uz by sa chytil na polievku, ak nie ty, viem, ze si polivkova madam :-)

Psia slecna dakuje za obdiv :-)
2x haji a bubaya
siisa
Tak toto by ma nenapadlo , ale mám rada aj karfiolovú aj brokolicovú polievku. Takže pre mňa áno ! Vďaka za super nápad. Havino je nádherný !!! A veľmi spokojne vyzerá, určite niečo dobré dostal do bruška :)
frezia68
Jasné,že bezlepková a fajná.Tiež už nič nezahusťujem múkou,buď nastrúham zemiak,alebo časť zeleniny rozmixujem,pridám kúsok masla,bylinky.....a dobrôtka je na stole.Obrázok č. 4 svedčí o nude,alebo spokojnosti ? Krásavička :-).
afataga
@Siisa (11.12.2017 18:51)

Dakujem, tak si zmiesaj obe dokopy a je to :-). Jasne, ze havinka dostala nieco dobre, to si bud ista, u nas sa ma ako v raji.

@Frezia68 ja som ani ten zemiak nedala, podla mna v polievke nemusi stat lyzica :-). Posledne foto je o odchode do rise snov, bolo treba trochu porozmyslat :-).
mijaita
@Afataga sesly se mi brokolice s karfiolem a moje pamet vylovila tuhle polivku. Napred mi prisla nezajimava, ale protoze rada lovim v hrnci kdyz je jidlo uz chladne, tak jsem zjistila, ze mi vlastne i chutna :-) Tak teda za me dobry! :-) Aspon jsem ti obohatila recept o fotku :-)


afataga
@Mijaita (20.1.2018 11:56)

No aspon ze nebola taka hnusna, aby si ju musela vyliat :-), mozno pre teba bude lepsia studena, popr. skus v lete. Dakujem za foto, ten spodny tanierik ma pobavil :-).
mijaita
@Afataga no tak hnusna nemohla byt, kdyz je jen z dobrych surovin!! A vylit? To mi ani na mysl neprislo. Ja jsem hned od zacatku cekala zazrak. A ten nebyl. Ale pak se asi ulezela a je vyborna. Tak. :-)