Dusená bravčová krkovička

Bravčový plátok na horčicovej omáčke

Autor receptu: ludo123

6
porcií
40 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a päsťou jemne naklepeme. Mäso nakoreníme a dáme odležať do chladničky na hodinu.
  2. Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Na panvicu dáme olej a následne mäso z oboch strán prudko opečieme, až má zlatistú farbu, vyberieme ho na tanier.
  3. Do výpeku pridáme cibuľu a pražíme do zlatista, potom pridáme na mesiačiky nakrájané cesnak. Popražíme chvíľku, aby nezhorkol a zalejeme vývarom. Pridáme mäso, zakryjeme pokrievkou a mäso dusíme do zmäknutia.
  4. Keď je mäso udusené, pridáme horčicu, nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme korením. Pred koncom pridáme kúsok masla, aby omáčka zhustla, necháme povariť aby sa zredukovala.
  5. Podávame so slovenskou ryžou, zemiakmi, každý podľa vlastnej chuti. Dobru chuť.