Bravčový bok
Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
150-180, 30 minút na 90, 180 °C |
Postup- Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom,
pečieme najskôr pri 90 °C 2,5 – 3 hodiny, potom zvýšime
teplotu na 180 °C asi na 30 minút. Cibuľu opražíme,
pridáme trochu popučený kardamóm a cukor
rozpustený na karamel.
- Potom pridáme prekrájanú kapustu, podlejeme
zľahka vývarom a dusíme, aby zmäkla. Nakoniec
pridáme ešte smotanu na zjemnenie, prevaríme
a dochutíme. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na menšie
kúsky, ktoré varíme vo vývare, a keď je mrkva
dostatočne mäkká, vymixujeme ju na hladké pyré,
ktoré zjemníme maslom a klasicky dochutíme.
- V panvici opražíme šalotku, pridáme pohánku
a postupne podlievame vývarom,
až kým nie je dostatočne udusená,
dokončíme pridaním trošky masla,
soli, korenia a nasekanej
petržlenovej vňate.
|