Mäsové guľky
Mäsové guľky

Bravčovinky na kyslej kapuste s maslovými haluškami

emdy - fotkaemdy, 20. januára 2021
Bravčovinky na kyslej kapuste s maslovými haluškami
Foto: emdy

Dnes bola chuť na niečo iné.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Bravčovinky:
200 g varená
500 g mleté
Halušky:
500 g
3 PL
Omáčka:
300 g
500 g
500 ml
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Halušky: Vymiesime si maslové cesto a halušky varíme v osolenej vode kým nevyplávajú na povrch.

  2. 2

    Guľky: Pomleté mäso zmiešame s uvarenou ryžou, primiešame prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Zo zmesi vytvarujeme guľky. Vyprážame vo fritéze na 160 stupňoch 10 minút.

  3. 3

    Omáčka: Na oleji orestujeme pretlak, pridáme cukor, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a kyslú kapustu. Keď začne kapusta mäknúť (priebežne podlievame vodou alebo vývarom), primiešame kyslú smotanu.

Diskusia k receptu

afataga
Mne by stacili gulky s kapustou, urcite dobre. Takuto kapustu som obcas varila, ale bez smotany, uz som veru na to aj zabudla, takze nacase zas uvarit, na tvoju zodpovednost skusim aj tu smotanu.
2x emdy a elixir
emdy
@afataga (20.1.2021 17:42)

Je to dobré neboj. 💕 pôvodný úmysel bol uvariť guľky v omáčke len nebolo už času. Sneh ma vyhnal cesty odhŕňať
haji
Inspirativní recept. Já zase vynechám rýži v mletém mase, tam nejsem. Smetana v kapustě je ok a halušky vypadají moc hezky.
kimlo
Nechápem prečo bol zmazaný komentár od @emdy k receptu "Tofu s chilli a ryžou"... veď bol pravdivý....
emdy
@kimlo (23.1.2021 15:21)

Sme to dopracovali 😂 cenzúra už aj tu 😆 ja presne viem prečo som to napísal. Kto prišiel do kontaktu s tým spolkom vie tiež 😆
emdy
Pravda je že na nejaký čas "zmizol." 😊 ale nemyslím si že to je podstatné. Ja by som navrhoval Vareche a jej Varecháčom anketu. Môj názor: spam typu Herold Novalin Lunter posúvajú túto stránku do priemernej komerčnej roviny a vytráca sa to čo som tu cítil voľakedy dávno: "Spolok nadšencov varenia" či už profesionálov alebo zapálených amatérov. Môj úmysel nie je dotknúť sa niekoho, len mám pocit že sa to začalo uberať iným smerom. Pracoval som s ľudmi ako je Ihnačák, Herko alebo Morochovič a tí ma učili že kuchyňa a dobré jedlo je bez kompromisov. A bol by som rád keby to tu tak zostalo. Takže veľa dobrých receptov Vám všetkým 💕
redakcia
@emdy (23.1.2021 16:51)

Pravda je taká, že ak komentár vymažeme, nedokážeme ho už opätovne vrátiť. Takto čarovať nevieme :) Pekný večer všetkým.
kimlo
@redakcia (23.1.2021 16:33)
Omluvam sa, splietol som si to s receptom “ Rýchle tofu s cestovinou”. Zmiatla ma podobnosť týchto receptov :-)
milina
Zda sa mi 100ml oleja vela na restovanie kapusty.