Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 14. decembra 2014

Keď sa vám nechcú robiť závitky ... Je to chutné mäsko na spôsob španielskych vtáčikov.

6
porcií
10 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso nakrájame na rezne. Osolíme ho, okoreníme mletým čiernym korením. Do hrnca si dáme trošku oleja, a narýchlo v ňom opražíme rezne. Dáme si ich na tanier a do hrnca dáme opražiť nadrobno nakrájanú slaninu, a po chvíli pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

    Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom do hrnca naspäť vložíme mäso, podlejeme vodou a dusíme 45 min.

    Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si uvaríme vajíčka natvrdo, nakrájame na kocky sterilizované uhorky,kápiu , párky, a mrkvu ( tú som mala zamrazenú ) .

    Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 45 min. dusenia všetko dáme na mäso, podlejeme horúcou vodou.

    Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme trochu domácej paprikovej pomazánky a horčice a dusíme ďalších 20 min. Potom pridáme zátrepku z vody a hladkej múky a necháme prevariť . Nič som nesolila , ani nekorenila okrem mäsa. Všetko ostatné tomu dodá tú spávnu chuť.

    Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s ryžou. Dobrú chuť. :)

    Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

evanaaa
Veru, uleteli, hehe. Aj keď sa nerobia z hovädzieho mäsa, ani nevadí, ale aspoň rolky by mali byť, inak to nie sú "vtáčiky", aj keď jedlo ako také dobré je.
muskam
Dnes manžel robí presne podľa receptu..,

Zaujímavé video z archívu TV Varecha