Velmi u nás oblubený a hlavne zaujímavý recept skvelá kombinácia mäsa a Halušiek s kapustou
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
1200 g |
|
0.2 l |
|
7 strúčikov |
|
2 g |
|
1/2 ks |
|
1/4 ks |
|
1/4 ks |
|
2 g |
|
2 g |
|
2 g drvená sušená |
|
5 g |
|
250 g |
|
1 kg |
|
1 kg postruhané |
|
100 g |
|
3 l |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme Očistime od tučného priečne a pozdlžne urobíme asi 2cm rezy
-
2
na panvici si rozohrejeme olej a mäso zlahka opračime resp...aby sa uzavrela v nom šťava
-
3
v nádobe si v oleji rozpučíme cesnak pridáme čierne korenie papriku sladku soľ majoránku a opečene maäso v nom napácujeme a odložime na pol hodinku do chladničky
-
4
po pol hodnke vyberieme maso z pácu dáme ho do pekáča a dolejeme zvyšný pác rukou ho ešte premsírujeme
-
5
Nakrajame si Mrkvu
-
6
Petržlen
-
7
Zeler
-
8
zeleninu pridáme do pekáča k mäsu posypeme kôprom a vložime do rúry predhriatej na 250stupnov prikrijeme
-
9
pečieme pri 250stupnoch 70 minút potom teplotu stiahneme na 180stupnov pekáč odkrijeme mäso rozporcujeme a pečieme ešte 10 minút
-
10
Dáme si variť vodu očistíme zemiaky našuchame pridáme hladku múku soľ urobime z nich klasicku zmes na Halušky do vriacej vody postupne prihadzujeme halušky...vyberame ich až ked stupnu na povrch.Opražíme si slaninku urobíme klasicke halušky s kapustou
-
11
potom teplotu stiahneme na 180stupnov pekáč odkrijeme mäso rozporcujeme a pečieme ešte 10 minút
som nepouužival tu zeleninu s výpekom...možno trošku na poliatie halušiek...:)
ainy zajtra niečo dieeetne...aby sa nepovedalo..:)