Bravčové mäso s haluškami a kapustou
Autor receptu: boddez
Velmi u nás oblubený a hlavne zaujímavý recept skvelá kombinácia mäsa a Halušiek s
kapustou
5 porcií |
60 minút príprava |
80 minút na 250 °C |
Postup
- Mäso umyjeme Očistime od tučného priečne a pozdlžne urobíme asi 2cm rezy
- na panvici si rozohrejeme olej a mäso zlahka opračime resp...aby sa uzavrela v nom šťava
- v nádobe si v oleji rozpučíme cesnak pridáme čierne korenie papriku sladku soľ majoránku a opečene maäso v nom napácujeme a odložime na pol hodinku do chladničky
- po pol hodnke vyberieme maso z pácu dáme ho do pekáča a dolejeme zvyšný pác rukou ho ešte premsírujeme
- Nakrajame si Mrkvu
- Petržlen
- Zeler
- zeleninu pridáme do pekáča k mäsu posypeme kôprom a vložime do rúry predhriatej na 250stupnov prikrijeme
- pečieme pri 250stupnoch 70 minút potom teplotu stiahneme na 180stupnov pekáč odkrijeme mäso rozporcujeme a pečieme ešte 10 minút
- Dáme si variť vodu očistíme zemiaky našuchame pridáme hladku múku soľ urobime z nich klasicku zmes na Halušky do vriacej vody postupne prihadzujeme halušky...vyberame ich až ked stupnu na povrch.Opražíme si slaninku urobíme klasicke halušky s kapustou
- potom teplotu stiahneme na 180stupnov pekáč odkrijeme mäso rozporcujeme a pečieme ešte 10 minút