Bravčové mäso s haluškami a kapustou

Autor receptu: boddez

Velmi u nás oblubený a hlavne zaujímavý recept skvelá kombinácia mäsa a Halušiek s kapustou

5
porcií
60 minút
príprava
80 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme Očistime od tučného priečne a pozdlžne urobíme asi 2cm rezy
  2. na panvici si rozohrejeme olej a mäso zlahka opračime resp...aby sa uzavrela v nom šťava
  3. v nádobe si v oleji rozpučíme cesnak pridáme čierne korenie papriku sladku soľ majoránku a opečene maäso v nom napácujeme a odložime na pol hodinku do chladničky
  4. po pol hodnke vyberieme maso z pácu dáme ho do pekáča a dolejeme zvyšný pác rukou ho ešte premsírujeme
  5. Nakrajame si Mrkvu
  6. Petržlen
  7. Zeler
  8. zeleninu pridáme do pekáča k mäsu posypeme kôprom a vložime do rúry predhriatej na 250stupnov prikrijeme
  9. pečieme pri 250stupnoch 70 minút potom teplotu stiahneme na 180stupnov pekáč odkrijeme mäso rozporcujeme a pečieme ešte 10 minút
  10. Dáme si variť vodu očistíme zemiaky našuchame pridáme hladku múku soľ urobime z nich klasicku zmes na Halušky do vriacej vody postupne prihadzujeme halušky...vyberame ich až ked stupnu na povrch.Opražíme si slaninku urobíme klasicke halušky s kapustou
  11. potom teplotu stiahneme na 180stupnov pekáč odkrijeme mäso rozporcujeme a pečieme ešte 10 minút