Bravčové líčka
Bravčové líčka na bielom víne
Autor receptu: arnilka
Podarilo sa mi po prvýkrát kúpiť u nášho mäsiara bravčové líčka a pripravila som ich na bielom víne. Chutili výborne a preto
budú na programe častejšie.
4 porcie |
15 minút príprava |
120 minút na 80 - 90 °C |
Postup
- Bravčové líčka odblaníme, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme.
- Líčka prudko opražíme na masti a vyberieme na tanier. Na výpeku orestujeme na jemno pokrájanú cibuľu o sklovita, pridáme prelisovaný cesnak a krátko orestujeme. Prilejeme malé množstvo horúceho vývaru a vložíme líčka. Dusíme pod pokrievkou na strednom plameni do mäkka, občas podlejeme vývarom a premiešame.
- Od polovice dusenia prilievame malé množstvo suchého bieleho vína.
- Mäkké líčka vyberieme, šťavu premixujeme ponorným mixérom do hladka. Líčka pokrájame na plátky, dáme na tanier, jemne podlejeme šťavou a servírujeme so zemiakovými hranolkami.