Bravčové líčka

Bravčové líčka na bielom víne

Autor receptu: arnilka

Podarilo sa mi po prvýkrát kúpiť u nášho mäsiara bravčové líčka a pripravila som ich na bielom víne. Chutili výborne a preto budú na programe častejšie.

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 80 - 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové líčka odblaníme, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme.
  2. Líčka prudko opražíme na masti a vyberieme na tanier. Na výpeku orestujeme na jemno pokrájanú cibuľu o sklovita, pridáme prelisovaný cesnak a krátko orestujeme. Prilejeme malé množstvo horúceho vývaru a vložíme líčka. Dusíme pod pokrievkou na strednom plameni do mäkka, občas podlejeme vývarom a premiešame.
  3. Od polovice dusenia prilievame malé množstvo suchého bieleho vína.
  4. Mäkké líčka vyberieme, šťavu premixujeme ponorným mixérom do hladka. Líčka pokrájame na plátky, dáme na tanier, jemne podlejeme šťavou a servírujeme so zemiakovými hranolkami.