Bravčové karé na slaninke a horčici fotorecept
Foto: Olinecka
Dobrota za pár minút na stole. Výborný obed, večera, nenáročný recept, ktorý poteší a prekvapí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4-5 ks |
|
4-5 guľôčok |
|
|
|
2-3 ČL |
|
|
|
(na potretie mäsa) |
|
1 ks |
|
(na obaľovanie) |
|
1 vetvička |
|
3 strúčiky |
|
4-5 plátkov |
|
2-3 PL domáca |
|
3-4 dl (alebo teplá voda) |
|
Postup
-
1
Pripravené suroviny... Mäso umyjeme, osušíme a plátky zľahka tĺčikom naklepeme.
-
2
Jednu stranu mäsa okoreníme, osolíme podľa chuti. Druhú stranu lyžicou potrieme horčicou. Cibuľu, cesnak očistíme pokrájame na drobno, rovnako aj slaninu.
-
3
Slaninu opražíme na bravčovej masti do zlatista. Pridáme najprv cibuľu neskôr cesnak, aby nezhorkol a restujeme do sklovita. Mäso zľahka z oboch strán obalíme v múke a každý plátok osmažíme. Do výpeku pridáme červenú papriku sladkú 2-3 ČL, rozmarín, nové korenie celé 4-5 guľôčky a podlejeme vývarom alebo teplou vodou. Vložíme pripravené mäso a dusíme pod pokrievkou asi 35-40 minút. Udusené mäso, celé nové korenie a rozmarín vyberieme, omáčku tyčovym mixérom rozmixujeme. Necháme prejsť varom a vrátime mäso do omáčky. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo podľa seba. Dobrú chuť.
-
4
Poobede bola takáto možnosť vychutnať pavlovku s malinami...
Napíš ako, chutilo... Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
Ďakujem za príjemný komentár, pozdravujem.