Bravčové mäso
Bravčové karé na slaninke a horčici (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Dobrota za pár minút na stole. Výborný obed, večera,
nenáročný recept, ktorý poteší a prekvapí.
2-3 porcie |
30 minút príprava |
35-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravené suroviny... Mäso umyjeme, osušíme a plátky zľahka tĺčikom naklepeme.
- Jednu stranu mäsa okoreníme, osolíme podľa chuti. Druhú stranu lyžicou potrieme horčicou. Cibuľu, cesnak očistíme pokrájame na drobno, rovnako aj slaninu.
- Slaninu opražíme na bravčovej masti do zlatista. Pridáme najprv cibuľu neskôr cesnak, aby nezhorkol a restujeme do sklovita. Mäso zľahka z oboch strán obalíme v múke a každý plátok osmažíme. Do výpeku pridáme červenú papriku sladkú 2-3 ČL, rozmarín, nové korenie celé 4-5 guľôčky a podlejeme vývarom alebo teplou vodou. Vložíme pripravené mäso a dusíme pod pokrievkou asi 35-40 minút. Udusené mäso, celé nové korenie a rozmarín vyberieme, omáčku tyčovym mixérom rozmixujeme. Necháme prejsť varom a vrátime mäso do omáčky. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo podľa seba. Dobrú chuť.
- Poobede bola takáto možnosť vychutnať pavlovku s malinami...