Bravčové mäso

Bravčové karé na slaninke a horčici (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Dobrota za pár minút na stole. Výborný obed, večera, nenáročný recept, ktorý poteší a prekvapí.

2-3
porcie
30 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravené suroviny... Mäso umyjeme, osušíme a plátky zľahka tĺčikom naklepeme.
  2. Jednu stranu mäsa okoreníme, osolíme podľa chuti. Druhú stranu lyžicou potrieme horčicou. Cibuľu, cesnak očistíme pokrájame na drobno, rovnako aj slaninu.
  3. Slaninu opražíme na bravčovej masti do zlatista. Pridáme najprv cibuľu neskôr cesnak, aby nezhorkol a restujeme do sklovita. Mäso zľahka z oboch strán obalíme v múke a každý plátok osmažíme. Do výpeku pridáme červenú papriku sladkú 2-3 ČL, rozmarín, nové korenie celé 4-5 guľôčky a podlejeme vývarom alebo teplou vodou. Vložíme pripravené mäso a dusíme pod pokrievkou asi 35-40 minút. Udusené mäso, celé nové korenie a rozmarín vyberieme, omáčku tyčovym mixérom rozmixujeme. Necháme prejsť varom a vrátime mäso do omáčky. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo podľa seba. Dobrú chuť.
  4. Poobede bola takáto možnosť vychutnať pavlovku s malinami...