Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou, americkými zemiakmi a pečenou zeleninou

bibuskam - fotkabibuskam, 1. mája 2020
Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou, americkými zemiakmi a pečenou zeleninou
Foto: bibuskam

Jedlo ako stvorené na nedeľný obedík.

Postup

  1. 1

    Panenku v celku osolíme, okoreníme čiernym korením a orestujeme na oleji zo všetkých strán na panvici, kým sa nezatiahne. Výpek si necháme.

  2. 2

    Opečenú panenku preložíme na pekáč, podlejeme, zakryjeme alobalom a pečieme v teplovzdušnej rúre 15-20 minút na 200 stupňov. Pred podávaním pokrájame na plátky.

  3. 3

    Na výpeku po panenke orestujeme šampiňóny, pridáme smotanu zmiešanú s múkou, 2 pretlačené cesnaky, vegetu, čierne korenie a uvaríme omáčku.

  4. 4

    Zemiaky očistíme, nakrájame na osminky a predvaríme v osolenej vode. Scedíme, rozložíme na vymastený plech, pokvapkáme olivový olejom, posypeme kurkumou a korením na americké zemiaky a dáme zapiecť do rúry na 15 min na 200 stupňov.

  5. 5

    Receptom na pečenú zeleninu som sa inšpirovala u @radipat. Zeleninu, ktorú ste si vybrali, nakrájame, vložíme do plechu, premiešame s 2 pretlačenými cesnakmi, olivovým olejom, oreganom, majoránom, soľou a dáme piecť na 190 stupňov na polhodinu.

  6. 6

    Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre