Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka na špargľovom rizote fotorecept

Matej Šándor a Erik Macák
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 3. mája 2019
Bravčová panenka na špargľovom rizote (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g
200 g
200 g
1 ks menšia
100 ml
50 g
20 g
 (na podlievanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa ryža nezačne pomaly lepiť na dno. Potom prilejeme biele víno. Keď sa odparí alkohol, začneme po naberačkách pridávať horúci vývar.

  2. 2

    Ryžu musíme stále miešať a variť na miernejšom ohni, aby sa rovnomerne uvarila. Vývar pridávame, kým nie je ryža polomäkká, asi 18 minút.

  3. 3

    Špargľu očistíme a krátko blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Následne schladíme v studenej vode. Nakrájanú špargľu pridáme k ryži spolu s maslom a strúhaným parmezánom. Dochutíme podľa potreby soľou a korením.

    Bravčová panenka na špargľovom rizote (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Panenku očistíme od blán a šliach, umyjeme a osušíme. Mäso osolíme a okoreníme.

    Bravčová panenka na špargľovom rizote (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Panenku dáme na rozpálenú panvicu a prudko opečieme z každej strany. V rozohriatej rúre dopekáme pri 190 °C asi 8 minút. Odležanú panenku nakrájame na medailóniky a uložíme na rizoto.

    Bravčová panenka na špargľovom rizote (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: