Bravčová panenka
Bravčová panenka na špargľovom rizote (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú
šalotku do sklovita. Pridáme
arborio ryžu a pražíme, až kým
sa ryža nezačne pomaly lepiť
na dno. Potom prilejeme biele
víno. Keď sa odparí alkohol,
začneme po naberačkách pridávať horúci vývar.
- Ryžu musíme stále miešať
a variť na miernejšom ohni,
aby sa rovnomerne uvarila. Vývar pridávame, kým
nie je ryža polomäkká, asi
18 minút.
- Špargľu očistíme a krátko blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Následne schladíme v studenej vode. Nakrájanú špargľu pridáme k ryži spolu s maslom
a strúhaným parmezánom. Dochutíme podľa potreby soľou a korením.
- Panenku očistíme od blán a šliach,
umyjeme a osušíme. Mäso osolíme a okoreníme.
- Panenku dáme na rozpálenú panvicu
a prudko opečieme z každej strany.
V rozohriatej rúre dopekáme pri 190 °C
asi 8 minút. Odležanú panenku nakrájame na medailóniky a uložíme na rizoto.
|