Bravčová panenka

Bravčová panenka na špargľovom rizote (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa ryža nezačne pomaly lepiť na dno. Potom prilejeme biele víno. Keď sa odparí alkohol, začneme po naberačkách pridávať horúci vývar.
  2. Ryžu musíme stále miešať a variť na miernejšom ohni, aby sa rovnomerne uvarila. Vývar pridávame, kým nie je ryža polomäkká, asi 18 minút.
  3. Špargľu očistíme a krátko blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Následne schladíme v studenej vode. Nakrájanú špargľu pridáme k ryži spolu s maslom a strúhaným parmezánom. Dochutíme podľa potreby soľou a korením.
  4. Panenku očistíme od blán a šliach, umyjeme a osušíme. Mäso osolíme a okoreníme.
  5. Panenku dáme na rozpálenú panvicu a prudko opečieme z každej strany. V rozohriatej rúre dopekáme pri 190 °C asi 8 minút. Odležanú panenku nakrájame na medailóniky a uložíme na rizoto.