Boršč

Autor receptu: jokin

Prvý krát som varil boršč. Recept som si poskladal z viacerých receptov. Nám chutil, tak Vám prekladám výsledný recept.

5-6
porcií

Postup

  1. Hovädzie rebrá som dal variť do kuchty . Po hodine varenia som ich vybral, už boli uvarené. Do kucty som teraz dal variť bravčové mäso pokrájané na menšie kusy, spolu s pokrájanou kapustov. K mäsu a kapuste som pridal soľ, korenie a bobkový list a varil som to ďalších 25 minút. Po tomto čase bolo mäso aj kapusta uvarená, tak som do kuchty pridal pokrájané zemiaky, kuchtu som zavrel a ako sa natlakovala, tak som vypol plameň, aby sa zemiaky nerozvarili. Takto to vyzeralo po skončení varenia. Do vývaru som pridal aj hovädzie mäso obrané z rebra.
  2. Pokaľ sa my varilo mäso, tak som si uvaril dve menšie cvikle. --Očistenú zeleninu som pokrájal a dal restovať na panvicu k osmaženej cibuľke. Po chvíľke som ju zakryl a dusil do zmäknutia. Do udusenej zeleniny som pridal pokrájanú cviklu, kečup a ešte tak minútu podusil aby sa prepojoli chute.
  3. Udusenú zeleninu som pridal k uvarenému mäsu, Ešte som boršč dochutil vodou z kvasenej kapusty, nechal som ho v zavretej kuchte pol hodinky odpočívať a mohli sme ísť jesť. Na tanieri si každý pridal smotany a už sme boli všetci v siedmom nebi.