Boršč
Boršč trošku inak
Autor receptu: razomzastolom
Boršč má nespočetné množstvo variantov a len o tomto jednom jedle by sa dala napísať celá kuchárska kniha.* V tomto recepte by som Vám chcela prezradiť tajomstvo červeného boršču,
ktorý varí moja mama a pri ktorom sa tak často zíde celá veľká rodina... Je to trošku netradičný
boršč a jeho zvláštnosťou je to, že sa hosťom podáva v hrnčekoch a pije sa. Je to z toho
dôvodu, že sa pripravuje bez fazule, zemiakov, kapusty alebo iných klasický používaných
surovín. K boršču pečiem oškvarkové pagáčiky.
8 porcií |
40 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nadrobno nakrájať a mrkvu nastrúhať.
- Cviklu uvariť. Vychladiť, ošúpať a najemno nastrúhať.
- V hrnci alebo na panvici roztopiť maslo, osmažiť cibuľu dozlatista, pridať jemne nastrúhanú mrkvu, paradajkový pretlak, smažiť cca 5-7 minút. Ďalej pridať nastrúhanú cviklu, cukor, ocot a znova osmažiť. Mierne posoliť, pridať mletú červenú papriku a koreniny podľa chuti. Trošku presmažiť a zaliať vriacou vodou, aby paprika neprihorela a variť cca 15-20 minút.
- Škrob rozpustiť v 100 ml studenej vody a pridať smotanu na varenie. Zmes dobre premiešať a vliať do vriaceho boršču. Na konci varenia pridať korenie, bobkový list, soľ podľa chuti a variť ešte niekoľko minút.
- Dobrú chuť! ?
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/RMY-53-YbB0