boršč tak ako mi ho varievala moja milovana babička na Ukrajine :)
Suroviny
| kto |
|
| koľko |
|
| zje |
|
| 1 červena |
|
| 2 |
|
| 1 |
|
| 2 |
|
| 1 lyžica |
|
| 5-6 zrniečok |
|
| 2 |
|
| 1 kavova lyž. |
|
| 1 menšia hlavka |
|
| 2 stručiky |
|
|
|
|
| 250 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 200 ml |
|
Postup
-
1
Do väčšieho hrnca si dame variť mäsko.Pridame soľ,čierne korenie,bobkovy list.Keď mäsko bude polomäkke pridame na kocky pokrajane zemiaky.
- 2
Na hlbšej panvici spenime na drobno pokrajanu cibuľku a popražime ju do zlatista.Pridame k nej nastruhanu cvikľu,mrkvu a petržlen.Polejeme to lyžicou octu (robim to kôli tomu aby cvikla nestratila farbu,aby ten boršč nebol žlty no a samozrejme doda to tomu vybornu chuť) a pridame paradajkovy pretlak.Chviľu to podusime a spolu z na rezance nakrajanou kapustou pridame do hrnca :)
- 3
Keď všetko bude mäkučke a uvarene posypeme bošč troškou majoranu a pridame roztlačeny cesnak.Ešte chviľku prevarime a podavame z kyslou smotankou a chlebikom. Mňam :D DOBRU CHUŤ
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Ja tiež robím z kyslej kapusty! Zbožňujem ho!