Boršč (Борщ)

Autor receptu: mazulka

boršč tak ako mi ho varievala moja milovana babička na Ukrajine :)

Suroviny

Postup

  1. Do väčšieho hrnca si dame variť mäsko.Pridame soľ,čierne korenie,bobkovy list.Keď mäsko bude polomäkke pridame na kocky pokrajane zemiaky.
  2. Na hlbšej panvici spenime na drobno pokrajanu cibuľku a popražime ju do zlatista.Pridame k nej nastruhanu cvikľu,mrkvu a petržlen.Polejeme to lyžicou octu (robim to kôli tomu aby cvikla nestratila farbu,aby ten boršč nebol žlty no a samozrejme doda to tomu vybornu chuť) a pridame paradajkovy pretlak.Chviľu to podusime a spolu z na rezance nakrajanou kapustou pridame do hrnca :)
  3. Keď všetko bude mäkučke a uvarene posypeme bošč troškou majoranu a pridame roztlačeny cesnak.Ešte chviľku prevarime a podavame z kyslou smotankou a chlebikom. Mňam :D DOBRU CHUŤ