Boršč (Борщ)
Autor receptu: mazulka
boršč tak ako mi ho varievala moja milovana babička na Ukrajine :)
Postup
- Do väčšieho hrnca si dame variť mäsko.Pridame soľ,čierne korenie,bobkovy list.Keď mäsko bude polomäkke pridame na kocky pokrajane zemiaky.
- Na hlbšej panvici spenime na drobno pokrajanu cibuľku a popražime ju do zlatista.Pridame k nej nastruhanu cvikľu,mrkvu a petržlen.Polejeme to lyžicou octu (robim to kôli tomu aby cvikla nestratila farbu,aby ten boršč nebol žlty no a samozrejme doda to tomu vybornu chuť) a pridame paradajkovy pretlak.Chviľu to podusime a spolu z na rezance nakrajanou kapustou pridame do hrnca :)
- Keď všetko bude mäkučke a uvarene posypeme bošč troškou majoranu a pridame roztlačeny cesnak.Ešte chviľku prevarime a podavame z kyslou smotankou a chlebikom. Mňam :D DOBRU CHUŤ