Plnený pečený bôčik
Bôčik so žemľovo-slaninkovou plnkou
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
20 minút príprava |
150 minút na 180 °C |
Postup- Najprv pripravíme plnku: Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme slaninu
nakrájanú na kocky, pretlačený cesnak
a opečieme dozlatista. Vychladenú zmes
pridáme k nakrájaným rožkom namočeným v mlieku. Potom pridáme rozšľahané vajíčka,
nasekanú petržlenovú vňať, soľ, ostatné
koreniny, roztopené maslo a dobre
všetko zamiešame.
- Bôčik umyjeme, osušíme
a narežeme tak, aby vzniklo vrecko na
plnenie, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor zašijeme
niťou.
- Zmiešame soľ, korenie, rascu, pretlačený cesnak, najemno posekaný rozmarín a troška horčice – zmesou potrieme
pripravený bôčik. Uložíme ho do pekáča
kožou nahor, vložíme do vyhriatej rúry na
180 °C a pečieme 2,5 hodiny prikryté alobalom. Pred dokončením ho odkryjeme
a necháme zapiecť.
- Podávame s opečenými zemiakmi. Dobre chutí aj nastudeno
s kyslou uhorkou a feferónkou.
|