Plnený pečený bôčik

Bôčik so žemľovo-slaninkovou plnkou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
20 minút
príprava
150 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv pripravíme plnku: Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme slaninu nakrájanú na kocky, pretlačený cesnak a opečieme dozlatista. Vychladenú zmes pridáme k nakrájaným rožkom namočeným v mlieku. Potom pridáme rozšľahané vajíčka, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, ostatné koreniny, roztopené maslo a dobre všetko zamiešame.
  2. Bôčik umyjeme, osušíme a narežeme tak, aby vzniklo vrecko na plnenie, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor zašijeme niťou.
  3. Zmiešame soľ, korenie, rascu, pretlačený cesnak, najemno posekaný rozmarín a troška horčice – zmesou potrieme pripravený bôčik. Uložíme ho do pekáča kožou nahor, vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 2,5 hodiny prikryté alobalom. Pred dokončením ho odkryjeme a necháme zapiecť.
  4. Podávame s opečenými zemiakmi. Dobre chutí aj nastudeno s kyslou uhorkou a feferónkou.