Šošovicový prívarok

Blato na ohni

Autor receptu: vareskyna

Tento jednoduchý a sýty recept vznikol jedného slnečného dňa ďaleko od našej rodnej zeme smerom na východ. Má nesmierne vzácny pôvod, pochádza zo Stratených bažín osudu. Spolu s Guľou sme blúdili životom a kuchyňou, zužované pocitom obrovského hladu. V tom sa otvorila skriňa a sypalo blato. Blato je čarovné, každý kto ho ochutná bude ho jesť už naveky.

5
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ďalej potrebujeme: 5 ks oheň + 1 ks šťastná panvica... Ideme do obchodu zakúpime si potrebné suroviny, ak je obchod zatvorený požiadame suseda, prípadne použijeme niečo, čo sa na danú surovinu napádne podobá (stačí aj vizuálna podoba, chuťová podobnosť niej e v tomto prípade podstatná).
  2. Keď už máme tie suroviny v správnej pozicií - rozumej v kuchyni alebo v okne. Zoberieme si nôž a krájame... ako prvý cesnak a cibuľu na márne kúsky. Pripravíme si maslo a vyberieme hore spomínanú šťastnú panvicu, na ktorej si maslo rozohrejeme.
  3. Následne pražíme cesnaky a cibuľe do zlatista. Pokiaľ nemáte doma k dispozicií plynový sporák, tak zapalíme v miestnosti vec ktorú, máme najbližšie po ruke. Môže to byť kus nábytku alebo čokoľvek, čo vám príde v ten deň pod ruku (oheň je dôležitý).
  4. Keď už šťastná panvica horí šťastím a obsahuje cesnakové potešenie premiešame si konzervu šošovice, vypijeme z nej vodu. Zvyšný obsah pridáme do panvice, varíme cca 5 - 8 min.
  5. Na rad prichádza paradajkový pretlak alebo aj paradajková voda, proste to, čo máte doma. Opakujeme postup ako pri šošovici a prilejeme.
  6. Miešame, miešame.... viete, poriadne to pomiešame. A pridávame koreniny, samozrejme od oka - soľ, kmín a čierne korenie. Keď sme toto už urobili, dáme listy medvedieho cesnaku do zmesy a varíme dostatočne, aby sa chute premiešali.
  7. Už to máme skoro hotové, sú možné dve vaječné variácie. 1. Vajcia pozbierame a rozbijeme priamo do panvice a necháme uvariť pár minút. 2. Vajcia nepozbierame a preto sa do kontaktu z blatom nedostatnú, čiže sa musia pripraviť ako volské oko oddelene.
  8. Týmto postupom vám vznike Blato na ohni ktoré, môžete konzumovať neustále a je vhodné do všetkých poveternostných podmienok.