Bielkový srnčí chrbát
65 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
- 2
Pridáme cukor, rum, potom postupne olej a múku s kypriacim práškom.
- 3
Orechy a čokoládu nadrobno posekáme a zľahka zapracujeme do cesta.
- 4
Formu na srnčí chrbát vytrieme maslom a vysypeme múkou.
- 5
Vylejeme do nej cesto, zarovnáme ho a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- 6
Pečieme pri strednej teplote asi 25-30 minút.
- 7
Hotový koláč vyberieme, prikryjeme utierkou a asi po 10 minútach vyklopíme. Vychladnutý ho pokrájame na rovnaké rezy.
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu