Bielkový koláč
Bielkový koláč

Bielkový srnčí chrbát

krispal - bez fotkykrispal, 23. decembra 2023
Bielkový srnčí chrbát
Foto: krispal
65 minút
príprava
25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

6 ks
130 g
100 g
1/2 bal.
2 PL
2 PL
50 g
50 g
40 g




Postup

  1. 1

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

  2. 2

    Pridáme cukor, rum, potom postupne olej a múku s kypriacim práškom.

  3. 3

    Orechy a čokoládu nadrobno posekáme a zľahka zapracujeme do cesta.

  4. 4

    Formu na srnčí chrbát vytrieme maslom a vysypeme múkou.

  5. 5

    Vylejeme do nej cesto, zarovnáme ho a dáme piecť do vyhriatej rúry.

  6. 6

    Pečieme pri strednej teplote asi 25-30 minút.

  7. 7

    Hotový koláč vyberieme, prikryjeme utierkou a asi po 10 minútach vyklopíme. Vychladnutý ho pokrájame na rovnaké rezy.

Diskusia k receptu