Bezlepkové bagetky a žemle z pekárničky fotorecept
Foto: nanacel
tak tentokrát som to skúsila v pekárničke...inak v nej pečiem len chlebík, no po poslednom neúspechu rožkov z trúby som to skúsila v pekárničke Zobraziť celý popistak tentokrát som to skúsila v pekárničke...inak v nej pečiem len chlebík, no po poslednom neúspechu rožkov z trúby som to skúsila v pekárničke a toto je výsledok
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do pekárne najprv nalejeme vlažnú vodu, olej, potom pridáme soľ a cukor.
-
2
Ďalej pridáme promix forte aj amarantovú múku....nakoniec nasypeme droždie.
-
3
Zapnem pekáreň a vymiesim cesto, nechám v pekárni nakysnúť. Na pekárni mám program bageta. Celkovo trvá 2:54 hodiny. Z toho 25 minút miesi, 60 minút odpočíva a kysne. Potom tam má 2x pečenie po 45 minút.
-
4
Cesto vytiahneme, rozdelíme na 8 častí, jemne zagúľame a necháme ešte 10 minút odpočinúť.
-
5
Potom vytvárame bagetky a žemličky...vkladáme do formy ...
-
6
Bagetky si buď narežieme alebo nastriháme nožnicami a špičky vytočíme každú na opačnú stranu, potrieme vodou .... inšpiráciu mám odtiaľto....http://www.youtube.com/watch?v=GYJU2CzdOGA&feature=g-hist&context=G230784bAHT00L7AABAA Bagetky sa dajú obaľovať v rôznych semienkach. Vo videu je aj návod ako zbaliť bagetku :)
-
7
Žemličky tiež narežieme, potrieme vodou a posypeme si semienkami... v mojom prípade sezam.
-
8
Vložíme do pekárničky...stlačíme štart a pekáreň nám 2x dopeká po 45 minút.
@merylas ... prvy polrok diety je najtažši, ale potom sa človek začne citit výborne a to je na nezaplatenie :) takze si zvykneš... no len treba poriadne s chlebom a pečivom experimentovať, lebo sa s bezlepkovou múkou ťažko pečie