Bezlepkové bagetky a žemle z pekárničky (fotorecept)
Autor receptu: nanacel
tak tentokrát som to skúsila v pekárničke...inak v nej pečiem len chlebík, no po
poslednom neúspechu rožkov z trúby som to skúsila v pekárničke a toto je výsledok
8 porcií |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Do pekárne najprv nalejeme vlažnú vodu, olej, potom pridáme soľ a cukor.
- Ďalej pridáme promix forte aj amarantovú múku....nakoniec nasypeme droždie.
- Zapnem pekáreň a vymiesim cesto, nechám v pekárni nakysnúť.
Na pekárni mám program bageta. Celkovo trvá 2:54 hodiny. Z toho 25 minút miesi, 60 minút odpočíva a kysne. Potom tam má 2x pečenie po 45 minút.
- Cesto vytiahneme, rozdelíme na 8 častí, jemne zagúľame a necháme ešte 10 minút odpočinúť.
- Potom vytvárame bagetky a žemličky...vkladáme do formy ...
- Bagetky si buď narežieme alebo nastriháme nožnicami a špičky vytočíme každú na opačnú stranu, potrieme vodou
.... inšpiráciu mám odtiaľto....http://www.youtube.com/watch?v=GYJU2CzdOGA&feature=g-hist&context=G230784bAHT00L7AABAA
Bagetky sa dajú obaľovať v rôznych semienkach. Vo videu je aj návod ako zbaliť bagetku :)
- Žemličky tiež narežieme, potrieme vodou a posypeme si semienkami... v mojom prípade sezam.
- Vložíme do pekárničky...stlačíme štart a pekáreň nám 2x dopeká po 45 minút.