Bezlepkové bagetky a žemle z pekárničky (fotorecept)

Autor receptu: nanacel

tak tentokrát som to skúsila v pekárničke...inak v nej pečiem len chlebík, no po poslednom neúspechu rožkov z trúby som to skúsila v pekárničke a toto je výsledok

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do pekárne najprv nalejeme vlažnú vodu, olej, potom pridáme soľ a cukor.
  2. Ďalej pridáme promix forte aj amarantovú múku....nakoniec nasypeme droždie.
  3. Zapnem pekáreň a vymiesim cesto, nechám v pekárni nakysnúť. Na pekárni mám program bageta. Celkovo trvá 2:54 hodiny. Z toho 25 minút miesi, 60 minút odpočíva a kysne. Potom tam má 2x pečenie po 45 minút.
  4. Cesto vytiahneme, rozdelíme na 8 častí, jemne zagúľame a necháme ešte 10 minút odpočinúť.
  5. Potom vytvárame bagetky a žemličky...vkladáme do formy ...
  6. Bagetky si buď narežieme alebo nastriháme nožnicami a špičky vytočíme každú na opačnú stranu, potrieme vodou .... inšpiráciu mám odtiaľto....http://www.youtube.com/watch?v=GYJU2CzdOGA&feature=g-hist&context=G230784bAHT00L7AABAA Bagetky sa dajú obaľovať v rôznych semienkach. Vo videu je aj návod ako zbaliť bagetku :)
  7. Žemličky tiež narežieme, potrieme vodou a posypeme si semienkami... v mojom prípade sezam.
  8. Vložíme do pekárničky...stlačíme štart a pekáreň nám 2x dopeká po 45 minút.