Orechová torta
Orechová torta

Bezlepková torta Kinder Bueno

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 21. februára 2021. Komerčný recept.
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
100 g
100 g
150 g
60 g mleté
1 PL
2 PL
2 PL vlažná
Plnka:
400 ml
1 bal.
250 g
1 PL
400 g
125 g (Pribináčik)
1 PL mleté
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do hustej peny, trvá to asi 10 minút. Zašľaháme olej a vodu. V mise zmiešame mleté orechy, Cake mix Liana a kakao. Suchú zmes postupne vareškou vmiešame do vyšľahanej vajíčkovej peny. Cesto vylejeme do silikónovej formy v tvare srdca a vložíme do vyhriatej rúry na 160 °C na približne 40 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť.

  2. 2

    Rastlinnú šľahačku, ricottu, trstinový a vanilínový cukor vyšľaháme do tuha. 6 PL odoberieme a zmiešame so smotanovým vanilkovým krémom a mletými orechmi. Do zvyšnej plnky zašľaháme 5 PL čokoládovej nátierky.

  3. 3

    Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 rovnaké časti. Prvú natrieme čokoládovou nátierkou a nanesieme na ňu vanilkovú plnku. Prikryjeme ďalšou časťou korpusu a zopakujeme postup ako pri prvej časti. Na to navrstvíme čokoládovú plnku a priložíme poslednú časť korpusu.

  4. 4

    Zvyšnou čokoládovou plnkou uhladíme povrch aj okraje torty. Necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

  5. 5

    Tortu dozdobíme orieškami, lentilkami a čokoládou.

Diskusia k receptu