Orechová torta s medovým krémom a čokopolevou fotorecept
Foto: helena10
Suroviny
Orechový korpus: | |
260 g mleté |
|
100 g |
|
4 ks |
|
štipka |
|
2 PL vlažná |
|
1/3 KL |
|
Na natretie korpusu: | |
|
|
Mascarpone krém s medom: | |
250 g |
|
70 g |
|
1 PL |
|
Čokoládová poleva: | |
150 g |
|
4 - 5 PL |
|
Na zdobenie: | |
mleté |
|
Postup
-
1
Z vajec oddelím žĺtky od bielkov. Z bielkov so štipkou soli vyšľahám sneh. Vaječné žĺtky vymiešam s cukrom, orechmi, kypriacim práškom, vodou a nakoniec jemne primiešam sneh vyšľahaný z bielkov.
- 2
Cesto rozotriem do okrúhlej 23-24 cm formy, ktorej dno som vystlala papierom na pečenie. Bok formy som natrela olejom a posypala troškou múky.
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20 minút. Kontrolujem špajľou.
- 4
Kým chladne upečený korpus, pripravujem si krém. Vyšľahám mascarpone s medom a kakaom.
- 5
Orechový korpus najprv natriem brusnicovým džemom. Na džem natieram krém. Na noc nechám v chladničke.
- 6
Potom vrch torty zalejem bielou polevou, ktorú si pripravujem vymiešaním čokolády a oleja nad parou. Ozdobím podľa vlastného vkusu – mletými vlašskými orechami.
Tiež orechová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu