Orechová torta

Bezlepková torta Kinder Bueno

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Korpus: Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do hustej peny, trvá to asi 10 minút. Zašľaháme olej a vodu. V mise zmiešame mleté orechy, Cake mix Liana a kakao. Suchú zmes postupne vareškou vmiešame do vyšľahanej vajíčkovej peny. Cesto vylejeme do silikónovej formy v tvare srdca a vložíme do vyhriatej rúry na 160 °C na približne 40 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť.
  2. Rastlinnú šľahačku, ricottu, trstinový a vanilínový cukor vyšľaháme do tuha. 6 PL odoberieme a zmiešame so smotanovým vanilkovým krémom a mletými orechmi. Do zvyšnej plnky zašľaháme 5 PL čokoládovej nátierky.
  3. Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 rovnaké časti. Prvú natrieme čokoládovou nátierkou a nanesieme na ňu vanilkovú plnku. Prikryjeme ďalšou časťou korpusu a zopakujeme postup ako pri prvej časti. Na to navrstvíme čokoládovú plnku a priložíme poslednú časť korpusu.
  4. Zvyšnou čokoládovou plnkou uhladíme povrch aj okraje torty. Necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
  5. Tortu dozdobíme orieškami, lentilkami a čokoládou.