Špenátové knedle
Bavorské špenátové knedle
Autor receptu: redakcia
K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.
12 ks porcií |
45 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na kocky nakrájaný starší biely chlieb postupne zalievame mliekom tak, aby sa úplne vstrebalo.
- Špenát uvaríme, vyžmýkame a scedíme.
- V hrnci rozpustíme maslo, opečieme na ňom cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme špenát a restujeme 5 minút, potom necháme mierne vychladnúť.
- Do namočeného chleba pridáme vajcia a špenát, dobre premiešame, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
- Pridáme múku, strúhanku a zo zmesi vytvarujeme guľôčky. Osolenú vodu privedieme do varu
a varíme asi 15 minút.
- Posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom a podávame s rozpusteným maslom.