Špenátové knedle

Bavorské špenátové knedle

Autor receptu: redakcia

K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.

12 ks
porcií
45 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na kocky nakrájaný starší biely chlieb postupne zalievame mliekom tak, aby sa úplne vstrebalo.
  2. Špenát uvaríme, vyžmýkame a scedíme.
  3. V hrnci rozpustíme maslo, opečieme na ňom cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme špenát a restujeme 5 minút, potom necháme mierne vychladnúť.
  4. Do namočeného chleba pridáme vajcia a špenát, dobre premiešame, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
  5. Pridáme múku, strúhanku a zo zmesi vytvarujeme guľôčky. Osolenú vodu privedieme do varu a varíme asi 15 minút.
  6. Posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom a podávame s rozpusteným maslom.