Bavorská kapusta so zemiakovými šúľkami
Foto: simi711
Rýchla, ľahká večera alebo obed aj pre vegetariánov.
porcií
príprava
Suroviny
Zemiakové šúľky: | |
200 g |
|
1 kg uvarené |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 štipka |
|
na vyprážanie |
|
Bavorská kapusta: | |
1 menšia hlávka |
|
3 PL |
|
1 ks menšia |
|
1 dl (alebo červené) |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
1 dl |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zemiakové šúľky: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, najemno postrúhame, pridáme hrubú múku, vajce, soľ, štipku muškátového oriešku a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľky asi 8 x 2, 5 cm dlhé, ktoré vyprážame v oleji. Mne vyšlo 24 šúľkov.
- 2
Kapusta: Kapustu pokrájame, posypeme soľou a necháme postáť . Na masle osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cukor, necháme jemne skaramelizovať. Pridáme pokrájanú kapustu, podlejeme vývarom, pridáme rascu, bobkový list a dusíme. V polovici dusenia pridáme postrúhané jablko a víno. Keď je kapusta mäkká, pridáme brusnicový džem a dochutíme ovocným ocotom a chvíľu ešte podusíme.
- 3
Niektoré ingrediencie treba pridávať v menších množstvách postupne podľa chuti (vývar, víno, ocot).
Tiež dusená kapusta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu