Dusená kapusta
Dusená kapusta

Bavorská kapusta so zemiakovými šúľkami

simi711 - bez fotkysimi711, 14. augusta 2019
Bavorská kapusta so zemiakovými šúľkami
Foto: simi711

Rýchla, ľahká večera alebo obed aj pre vegetariánov.

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Zemiakové šúľky:
200 g
1 kg uvarené
1 ks
1 ČL
1 štipka
 na vyprážanie
Bavorská kapusta:
1 menšia hlávka
3 PL
1  ks menšia
1 dl (alebo červené)
1 KL
1 ks
1 dl
2 PL
1 PL
1 ks
1 ČL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiakové šúľky: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, najemno postrúhame, pridáme hrubú múku, vajce, soľ, štipku muškátového oriešku a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľky asi 8 x 2, 5 cm dlhé, ktoré vyprážame v oleji. Mne vyšlo 24 šúľkov.

  2. 2

    Kapusta: Kapustu pokrájame, posypeme soľou a necháme postáť . Na masle osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cukor, necháme jemne skaramelizovať. Pridáme pokrájanú kapustu, podlejeme vývarom, pridáme rascu, bobkový list a dusíme. V polovici dusenia pridáme postrúhané jablko a víno. Keď je kapusta mäkká, pridáme brusnicový džem a dochutíme ovocným ocotom a chvíľu ešte podusíme.

  3. 3

    Niektoré ingrediencie treba pridávať v menších množstvách postupne podľa chuti (vývar, víno, ocot).

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: