Bavorská kapusta so zemiakovými šúľkami
Rýchla, ľahká večera alebo obed aj pre vegetariánov.
porcií
príprava
Suroviny
| Zemiakové šúľky: | |
| 200 g |  | 
| 1 kg uvarené |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ČL |  | 
| 1 štipka |  | 
| na vyprážanie |  | 
| Bavorská kapusta: | |
| 1 menšia hlávka |  | 
| 3 PL |  | 
| 1 ks menšia |  | 
| 1 dl (alebo červené) |  | 
| 1 KL |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 dl |  | 
| 2 PL |  | 
| 1 PL |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ČL |  | 
| 1 PL |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Zemiakové šúľky: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, najemno postrúhame, pridáme hrubú múku, vajce, soľ, štipku muškátového oriešku a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľky asi 8 x 2, 5 cm dlhé, ktoré vyprážame v oleji. Mne vyšlo 24 šúľkov. 
- 2
Kapusta: Kapustu pokrájame, posypeme soľou a necháme postáť . Na masle osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cukor, necháme jemne skaramelizovať. Pridáme pokrájanú kapustu, podlejeme vývarom, pridáme rascu, bobkový list a dusíme. V polovici dusenia pridáme postrúhané jablko a víno. Keď je kapusta mäkká, pridáme brusnicový džem a dochutíme ovocným ocotom a chvíľu ešte podusíme. 
- 3
Niektoré ingrediencie treba pridávať v menších množstvách postupne podľa chuti (vývar, víno, ocot). Tiež dusená kapusta:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu