Batatová krémová polievka
Foto: kucharocka123
Krémová polievka z batátov, sladkých zemiakov oranžovej farby, ktoré obsahujú veľa zdraviu prospešných látok. K tomu ešte štipku kurkumy a zázvoru pre zdravie, čili Zobraziť celý popisKrémová polievka z batátov, sladkých zemiakov oranžovej farby, ktoré obsahujú veľa zdraviu prospešných látok. K tomu ešte štipku kurkumy a zázvoru pre zdravie, čili pre pikantnosť a citrónovej šťavy pre sviežosť a zdravá polievka je hotová.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks (sladké zemiaky) |
|
1 ks väčšia |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
|
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
1000-1250 ml |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
strúhaný |
|
Postup
-
1
Bataty umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky (ak majú šupku zdravú a peknú, tak ju necháme), mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska, cibuľu nadrobno a cesnak na malé prúžky.
- 2
V kastróli zohrejeme olej a speníme na ňom cibuľu. Potom pridáme cesnak, zázvor a kurkumu a spolu krátko orestujeme. Nakoniec dáme mrkvu a bataty a ešte všetko restujeme asi 3 minúty.
- 3
Dolejeme vodou, osolíme, okoreníme a uvaríme domäkka. Kto má rád pikantné, môže si pred dovarením pridať trochu čili omáčky.
- 4
Keď je zelenina uvarená, ochutíme ju trochou citrónovej šťavy a rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém.
- 5
A môžeme servírovať. Polievku ozdobíme petržlenovou vňaťou a posypeme strúhaným syrom. Kto chce jemnejší krém, môže si navrch pridať trochu kyslej smotany. Podávame s opekanými chlebovými krutónmi. Dobrú chuť!
Tiež batatova polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu