Krémová batatova polievka

Batatová krémová polievka

Autor receptu: kucharocka123

Krémová polievka z batátov, sladkých zemiakov oranžovej farby, ktoré obsahujú veľa zdraviu prospešných látok. K tomu ešte štipku kurkumy a zázvoru pre zdravie, čili pre pikantnosť a citrónovej šťavy pre sviežosť a zdravá polievka je hotová.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bataty umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky (ak majú šupku zdravú a peknú, tak ju necháme), mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska, cibuľu nadrobno a cesnak na malé prúžky.
  2. V kastróli zohrejeme olej a speníme na ňom cibuľu. Potom pridáme cesnak, zázvor a kurkumu a spolu krátko orestujeme. Nakoniec dáme mrkvu a bataty a ešte všetko restujeme asi 3 minúty.
  3. Dolejeme vodou, osolíme, okoreníme a uvaríme domäkka. Kto má rád pikantné, môže si pred dovarením pridať trochu čili omáčky.
  4. Keď je zelenina uvarená, ochutíme ju trochou citrónovej šťavy a rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém.
  5. A môžeme servírovať. Polievku ozdobíme petržlenovou vňaťou a posypeme strúhaným syrom. Kto chce jemnejší krém, môže si navrch pridať trochu kyslej smotany. Podávame s opekanými chlebovými krutónmi. Dobrú chuť!