Zapekané zemiaky
Banícke zemiaky
Autor receptu: redakcia
Postup- Slaninu nakrájanú na kocky
necháme vytopiť na panvici.
Pridáme cibuľu nakrájanú na
hrubšie kocky a plátky
cesnaku, bobkový list, celé
a nové korenie. Pridáme nahrubo nakrájanú kyslú kapustu a prilejeme aj trochu vody
z kapusty. Pridáme vopred namočené sušené
huby. Solíme veľmi opatrne,
pretože kapusta aj slanina sú
slané. Dusíme.
- Keď bude kapusta podusená,
pridáme klobásu nakrájanú na
kolieska. Na záver pridáme nakrájané olúpané jablko. Premiešame
a vypneme oheň.
- Vymastíme zapekaciu misu, na spodok
naukladáme plátky varených
zemiakov a podusenú kapustovú zmes dáme na ne. Na vrch
dáme nakrájané uvarené vajce
a opäť vrstvu zemiakov, okoreníme.
- V miske zmiešame smotanu
s vajcami, okoreníme, osolíme,
vidličkou rozšľaháme a nalejeme
na zemiaky. Zapekáme prikryté pri
180 °C asi 20 minút, potom
dáme pokrievku dolu a ďalej
zapekáme dozlatista.
|